Hetkel
vabu kohti

219
/ 237

Lotte Jürjendal isikunäitus “BAROQUE IN METAVERSE”3. jaanuar 2022

Solaris keskuse disainitänaval on alates 3.01.2022 avatud Lotte Jürjendali isikunäitus “BAROQUE IN METAVERSE”.

Antud näitusel eksponeeritud kostüümide autor moedisainer Lotte Jürjendal tegeleb lisaks moekunstile veel ka kujutava kunsti, klaasskulptuuride ja elektroonilise muusikaga. Viimased 5 aastat on Lotte elanud Inglismaal.

Autor keskendub rõivadisainis erinevatele tikanditele, luues vääriskive ja litreid kombineerides sädelevaid ja maalilisi mosaiike, mis on inspireeritud  unustusse jäänud lilleaedadest. 100% käsitsi tikitud kollektsioon on loodud suure meisterlikkuse, hoole ja armastusega. Tikkimis stiili millega kleidid on kaunistatud nimetatakse `luneville` ehk helmestikandi tehnikaks mille ajalugu viib 18 sajandi Prantsusmaale. Sealsetes eksklusiivsetes moeateljeedes sai ka alguse  nimetus `Haute Couture` ehk kõrgmood kui kunstivorm.´Haute Couture` ateljeedes kasutatakse rohkelt traditsioonilist helmestikandi tehnikat  tänapäevani. Meistreid kes sellist tikkimisoskust valdavaid on vaid väike seltskond nii Eestis kui ka mujal maailmas. Keskeltläbi on võtnud aega ühe näitusel oleva kleidi tegemine umbes 200 – 300 tundi. Kasutatud on kvalitseetseid helmeid ja kive nagu Swarovski kristallid, poolvääriskivid, klaashelmed ja eelmise sajandi algusest pärit antiikseid litreid.

OSTES VARVARA BOUTIQUE KLEIDI TEED HEATEO JA TOETAD FARMILOOMADE TURVAKODU EESTIMAAL

Kõikidele näitusel eksponeeritud kostüümidele on võimalik teha pakkumisi ja neid osta oksjoni portaali osta.ee vaheendusel. 70% oksjoni tuludest läheb farmiloomade turvakodu toetuseks. 

Lotte Jürjendali väljapanek `BAROQUE IN METAVERSE` jääb avatuks SOLARIS Keskuses veebruari alguseni, edasi on võimalik autori loominguga tutvuda suure isknäituse käigus SOLARIS  Galeriis, kus jääb näitus avatuks kuni veebruari lõpuni.

 

Lisainformatsioon:

Lotte Jürjendal – varvaraboutique@gmail.com või

telefonil +372 55 673 959