Hetkel
vabu kohti

197
/ 237

Robin Nõgisto diginäitus „Värviline unenägu”29. september 2020

Kirjule oktoobrikuule sekundeerib järjekordne Solaris on Kunst artist Robin Nõgisto (s 1992) oma pop-kultuuri lõputust reservuaarist inspiratsiooni ammutava psühhedeelilise ja värviküllase fantaasiamaailmaga. OPilikud mustrid ja endasse haarav värvikasutus avab maailma kõigele, mis on meelel, kuid ei pruugi olla alati keelel. Igas Robini töös peidab ennast alati üks joon, mis peegelduse peegelduses loob koheselt maailma ja lõpmata palju võimalusi tõlgendamiseks, kuid mis oli algselt vajalik millegi loomiseks. Kunstnik mõtestab enda töid väljaspool seda, mis on negatiivne, positiivne, naiivne või staatiline. Igal teosel on oma lugu ja teekond, seda nii protsessis kui ka valminuna seinal. 

Robin Nõgisto on maali- ja filmikunstnik Tallinnast. Lõpetanud 2017. aastal Eesti Kunstiakadeemias maalikunsti eriala bakalaureusekraadiga, tegeleb ta paralleelselt ka filmi ja muusikaga. Talle meeldib ühendada maali liikuva pildiga ja pilti heliga, aga ütleb, et maal on endiselt tema jaoks ülim kunstivorm. Tema teoseid iseloomustavad suured mõõtmed, volüümikad kompositsioonid, popkunsti võtmes selged kontuurid ja erksad värvid ning opkunsti meenutavad keerukad mustripinnad.

Näitus on avatud Solaris keskuse aatriumi ekraanil oktoobrikuus igal reedel kella 13:00st kuni laupäeval 13:00ni.