Hetkel
vabu kohti

285
/ 237

Tule vii koju Lõnguse teos1. juuli 2020

Alates tänasest on Solarises avatud Edward von Lõnguse kunstiinstallatsioon rahaautomaadist, millest külastajad saavad võtta endale Eesti tuntuima tänavakunstniku kujundatud rahatähti. Tallinna Biennaali raames avatud Lõnguse uusim taies jääb keskusesse 30. juulini.  

Lõnguse installatsioon asub Solarise esimesel korrusel pöörduste lähedal Tallinn Biennaali infopunkti juures. Alexela kontserdimaja poolses küljes on esmakordselt tervikuna vaadatav kunstniku 12-meetrine suurteos „Surmatants“, mis on inspireeritud Bernt Notke samanimelisest altarimaalist Niguliste kirikus.

Lõnguse „Surmatants“ on kapitalistlik tõlgendus hiliskeskaegse saksa meistri maalist, mis kujutab inimeste heitlust surmaga. Lõnguse suurteos ning tema Tallinna Biennaali jaoks loodud rahaautomaat näitavad inimeste tantsu uue surmaga – rahajumalaga, keda kummardavad ühtemoodi kõik maad ja rahvad hoolimata kultuurilisest taustast või jumalakuvandist.