Hetkel
vabu kohti

211
/ 233

Solaris on kunst: Jelizaveta Jelissejeva “Habitat” 29. oktoober 2019

Jelizaveta Jelissejeva
“Habitat” 
 
Novembrikuise Solaris on kunst projekti raames toob Juhan Kuusi Dokfoto Keskus Solaris keskuse aatriumi led-ekraanile Jelizaveta Jelissejeva fotonäituse “Habitat”. Näitus jääb avatuks terveks novembriks ning on eetris igal reedel kella 13:00st kuni laupäeval 13:00ni!
Jelizaveta Jelissejeva näitus “Habitat” tutvustab Narvast pärit noort naisfotograafi, kelle loomingu tuuma moodustavad põnevad ja leidlikud vaatenurgad inimese elukeskkonnale. Fotograafi töödes joonistub välja võrdne huvi ammutada materjali nii loodusest kui inimtekkelistest tehiskeskkondadest. Digitaalne fotonäitus “Habitat” ongi üles ehitatud nende kahe justkui vastandliku keskkonna varjundirikastele rütmidele ja seostele, mis stimuleerivad läbi kompositsiooniliselt täpsete ning minimalistlike tööde vaataja kujutlusvõimet.

Jelizaveta Jelissejeva on pärit Narvast, kes õppinud kodulinna fotostuudios “Positiiv” Irina Kivimäe käe all. Alates 2014 aastast tegeleb ta aktiivselt fotograafiaga ning on kogunud auhindu nii Eesti kui rahvusvahelistel konkurssidel. Fotograafias hindab ta detaile ning uusi vaatenurki. Eriliselt väärtustab autor must-valget fotot ning armastab minimalismi nii tänava-, arhitektuuri- kui loodusfotos.