Hetkel
vabu kohti

226
/ 237

Fotonäitus: Liis Kogeri abstraktsed elavad maalid1. oktoober 2019

Liis Kogeri abstraktsed elavad maalid

Oktoobrikuise Solaris on Kunst näituseprojekti võtavad sügise algusele kohaselt üle värvid. Liis Kogeri loomingu abil eemaldume korraks seni aatriumi suurel ekraanil prevaleerinud fotokunstist. Esitamisele tulev videoteos on koostatud autori abstraktsete õlimaalide põhjal. Iga teos on “käsitsi” ellu toodud, s.t. iga joon või laik liigub selles suunas, kuhu kunstnik ta arvutiprogrammis liikuma pani. Maalid on kokku seotud võrdlemisi vabalt, eelneva ja järgneva pildi vahel ei ole otsest seost peale selle, et pildid on loodud sama autori poolt. Sisuliselt võiks olla tegu näituse vaatamisega ilma ruumis ringi käimata, süvenedes igasse pilti ainiti – kuni see muutub, ja uus pilt annab taas uue võimaluse kogeda midagi uut.


Liis Koger on sündinud 1989. aastal Pärnus, õppinud Pärnu kunstikoolis ja lõpetanud Tartu Ülikooli maalikunsti eriala. Kunstnik elab ja töötab Tartus. Tema taiesed liigituvad abstraktse ekspressionismi kunstivoolu alla. Tema pildid on kirglikud ja meditatiivsed. Videos nähtavad maalid kuuluvad enamasti erakollektsioonidesse: Eestis, Soomes, Saksamaal, Itaalias, Luksemburgis, Hispaanias, Rootsis, Šveitsis, Hollandis, Suurbritannias, Ameerikas.
Täpsem info autori kohta: www.liiskoger.com

Näitus on avatud oktoobris igal reedel kella 13:00-st kuni laupäeval kella 13:00-ni.