Hetkel
vabu kohti

167
/ 233

Disainitänav ja Moepõik tuleb taas koos põnevate disaineritega5. september 2018

Ka sel sügisel avatakse XIII Disainiöö festivali raames Solarise keskusesse ja Alexela Kontserdimajja juba teist aastat järjest Disainitänav ning Moepõik, kus saab tutvuda nii parima moe-, aksessuaari-, toote- kui ka sisustusdisainiga. Disainitänavale seab end sisse üle 110 disaineri ja disainibrändi nii Eestist kui ka mujalt ning seda võib pidada üheks suurimaks disainituruks Eestis.

Minu meelest on eriti tore, et Disainitänaval on võimalik tutvuda erinevate disaini suundade esindajatega, keda igapäevaselt Solarise keskusest ei leia. Näiteks moedisaini esindajatest soovitan kindlasti minna tutvuma Vilve Unt’i loominguga, kuna uuesti kollektsioonist “Promenade” jäid mulle silma tema kvaliteetsed kudumid, mis on nii naiselikud, stiilsed kui ka ajatud.

Sügise saabudes oleks vaja üle kontrollida enda kinnaste sahtel ja kui leiad, et vanadel paaridel juba sõrmeotsad katki, siis selleks puhuks soovitan piiluda HERTTA käpikute valikut. HERTTA käpikud kandideerivad ka selle aasta BRUNO tootedisaini auhinna konkursil, mida saab näha Disainiöö raames kahe nädala jooksul Eesti Disainiauhinnad 2018 näitusel.

Minu arvates on Mari Masso Millinery kübarad ühed Disainitänava erilisemaid leiud. Mulle väga meeldib kübarakunstnik julge, šikk ja minimalistlik joon, mida ta seob ekstravagantsete ning julgete detailidega.

Kellel veel ei ole käevangus rippumas üht ilusat ajatu disainiga käe- või seljakotti, siis soovitan minna Piret Loog’i loominguga lähemalt tutvuma. Tema kvaliteetsed tumedates toonides nahast käekotid on vormilt minimalistlikud kuid väga praktilised ja samas väga eestlaslikud.

Värsketele lapsevanematele soovitan kindlasti piiluda Babyluv valikut, kuna tegemist on kodumaise pereettevõttega, kes pakub sinu lapsele parimat kvaliteeti, turvalisi lahendusi ja seda kõike võimalikult naturaalselt. Lisaks on valmistab MÖH naturaalseid ja praktilisi kaisukarusid ning närimislelusid, mis on uuele ilmakodanikule ideaalne katsikukink.

Disainitänaval on ennast kirja pannud nii palju erilisi ehtedisainerid, et igale maitsele peaks ehteid jaguma. Mina isiklikult olen suur ehete kandja ning eriliselt südamelähedased on mulle just hõbedast valmistatud kõrvarõngad. Kellele veel meeldivad unikaalsed ja originaalsed väärismetallist ehted, siis vaadake üle näiteks Kedrina Jewelry ja Katrin Veegen Jewellery looming.

Sisustusdisaini poolelt tooksin välja sellised huvitavad disainerid nagu Häli-Ann Tooms Studio, kelle erilisi õhutaimi ja taimehoidjaid tahaksin ka ise enda koju ülesse riputada. Ning Pehmö by Mairi Laid, kelle värvilised nööpidega pehmed pingid on silma jäänud kindlasti nii mõnelegi disaini huvilisele ja nüüd avaneb võimalus tema toodetega tutvuda ka Disainitänaval.

Ma väga loodan, et see pisike tutvustus tekitas suurema huvi Disainitänavat ja Moepõiku külastada, sest seal on võimalik tutvuda ka paljude disaineritega isiklikult ning soetada parimat disaini eriti heade hindadega!

 

Disainitänav leiab aset 14.-15. Septembril 2018 Solarise keskuses ja Alexela Kontserdimajas kella 12-19.

 

Triinu Maasik

Moeblogija

http://fashionnotesbytriinu.com/Instagram: @triinuo