Hetkel
vabu kohti

228
/ 233

Looduskosmeetika suvine paitus1. august 2018

August on alles ukse ees ja suvigi veel täiskäigul meid vapustava ilmaga kostitamas. Suvel on nahahooldus küllalt erinev külmema perioodi hoolitsustest. Et ma olen aina rohkem pilku pööramas ka hoopis looduslikumale enesehooldusele, põikasin Solaris keskuses läbi ühest vahvast poest.

Keskuse esimesel korrusel asub Eesti looduskosmeetika kauplus Pillerkaar, kuhu on vägagi kosutav minna palavuse eest peitu ja uudistada puhta koostisega potsikute ja pudelite vahel. Uut algavat kuud tervitavad nad näiteks hoopis põneva, Läti pop-up nurgaga. Valikus on rahvusvaheliselt kanda kinnitanud Madara ning endale teed sillutavad Mossa, Vegan Fox ja Masa.

Üleüldse on kaupluse Pillerkaar kaubavalik selline, et igaüks leiab endale selle brändi, mis teda enim kõnetab ja talle enim sobib. Valisin ka parajalt mitmekülgse valiku nende toodetest, millega enda eest hoolitseda ja end poputada praeguse kuuma suvega.

Selle suve kuum ilm ajab kindlasti kõiki higistama ja et mina olen juba aastaid eelistanud puhtama koostisega deodorante, rõõmustas mind poeriiulitelt Kokose looduslike deodorantide nägemine väga. Päikese käes peab alati kasutama mingisugust päikesekaitset ja siinkohal aitab väga hästi Hoia Vaarikaseemneõli, mis looduslikku päikesekaitsefaktorit sisaldab. Päevitusjärgselt on aga paras kasutada Bon Merité Vaarika ja avokaado kehakreemi, mis rahustab, niisutab ja taastab päikesest põlenud nahka.

Teadlikule päevitajale sobib ka Nurme päevitusõli, mille kaitsefaktor on madalam ning millega mitut tundi päikese käes veeta ei maksaks. Kes aga nahka päikese eest rohkem hoiab, kuid päikesekuldset jume endale siiski ihkab, võiks leida oma lemmiku Luuvi kooriva dušigeeli ja loodusliku pruunistaja näol. Neile kahele on kaupluses ka augusti kuus magus pakkumine.

Suvisel ajal ei ole naha eest hoolitsemine ja selle kaitsemine vähetähtsad. Kui nahka hooldada, siis miks mitte proovida seda teha ka teadlikumalt, valides kohalikke looduslikke tooteid, mis austavad meie keha ja keskkonda.

Liina Põldaru

Jumestaja & blogija

http://liinapoldaru.ee