Hetkel
vabu kohti

224
/ 233

Koolilõpetajaid meeles pidades6. juuni 2018

Juunikuu on üks ootusärevamaid aastas, sest lisaks suvepuhkuse elevusele on meie ümber tuhandeid koolilõpetajaid, kellel suur töö seljataga ja veel suuremad sihid silme ees. Miks mitte premeerida endale kallist lõpetajat väikese (või suure) kingitusega, mis jääks talle seda ilusat aega meenutama või oleks hoopis praktiline ja kasulik eesolevaks eluetapiks.

Üks klassikalisemaid kingitusi lõpetamise puhul on alati olnud ehted, eriti tüdrukutele ja naistele, kes oskavad väikesest särast kohe eriti lugu pidada. Imeilusa ja armsa komplekti saab kokku panna Pandora kaupluses: miks mitte osta lõpetajale temaatiline amulett käevõrule, kuhu ta saab elu jooksul teisi mälestusi juurde koguda? Hulga unikaalseid ja erilisi ehteid, eriti kõrvarõngaid, leiab aga LEVI disainikauplusest. Miks mitte kinkida lõpetajale efektset Eesti disaini? Mulle jäid eriti silma Lisa Kroeberi kõrvarõngad, mis oleksid kauni lõpukleidi kõrval nagu kirss tordil. Muide, kes veel viimasel minutil ka kleidi otsingul, siis ka nende valik on LEVI-s kirju ja ahvatlev.

Igaüks meist teab vähemalt üht kutti, kelle jaoks viisakas, kuid lõpetamisel kohustuslik ülikond on ahistav. Miks mitte lohutada teda ühe superkirju Happy Socks sokipaariga Watch Wear kauplusest, et see saaks püksisääre alt piiluda ja koolidirektorit õlgu kehitama panna? Samas kaupluses jäi mu pilk pidama ka teisel klassikal: käekellal. Elluastujal võiks ilus käekell randmel olla, eriti kui tegu on superkauni ja kvaliteetse Rootsi disainiga – TRIWA kellad on mu absoluutsed lemmikud! Ja rääkides astumisest, siis üks kvaliteetne tossu- või ketsipaar on miski, millest ükski noor ära ei ütle, sest käike on nüüd ees omajagu.

Olen alati öelnud, et kui kõik teised kauplused ajavad pea kirjuks,siis raamatupood on koht, kust on võimalik leida kingitus absoluutselt igale inimesele. Apollos ka sellisele, kes lugeda ei armasta, sest nende kingiriiulilt leiab rohkelt muudki: märkmikke, aksessuaare, stiilseid kohvitopse ja isegi maiustusi. Üks äärmiselt praktiline ja lahe kingitus koolilõpetajale oleks e-luger, sest aitab nüüd küll raamatute vedamisest, las kogu kirjanduslik meelelahutus olla ühes kergesti kaasas kantavas vidinas. Kui soovid aga siiski kinkida raamatu, mõtle lõpetaja isiklikele huvidele või sellele, mida ta plaanib edasi õppida või kuhu reisida… Leiad kindlasti teemakohast lugemist! Ning ära unusta ka ilusat õnnitluskaarti, absoluutselt imeilusaid leiab just Apollo kaardiletist.

Nagu alguses mainisin, siis kingitus ei pea olema suur ega kallis. Kõige olulisemad on elus emotsioonid ja hetked, mida saame koos veeta. Haara lõpetajale Tigerist pisike naljakink ja kummikommikarbike ja ta rõõmustab, et oled teda meeles pidanud. Või tee talle pärast eksamipingeid välja kook ja kohv Solarise Mademoiselle kohvikus või õhtusöök Vapiano isuäratavast menüüst. Võimalusi endale olulist inimest tema tähtsal eluetapil meeles pidada on rohkelt!

Anna Elisabeth Kaljuvee, ilublogija

www.annaelisabeth.net / Instagram @annnaelisabeth