Hetkel
vabu kohti

243
/ 237

Andrus Kivirähki lasteraamatu “Tilda ja tolmuingel” esitlus 04.mail kell 18:0025. aprill 2018

Vahel juhtub, et me unustame. Unustame tähtsaid asju. Selliseid, mida oleks tarvis tingimata mäletada. Siis tulevadki meile appi väikesed tolmuinglid. Nad on nähtamatud, nii nagu ka tolm ise. Ja nemad mäletavad kõike, sest tolm on alati olemas olnud ega kao kunagi kuhugi. Üks säärane tolmuingel lendab sisse ka Tilda aknast…

Mai alguses avaldab armastatud kirjanik Andrus Kivirähk uue ja maagilise lasteraamatu „Tilda ja tolmuingel“. Raamat ise sündis väga huvitaval moel. Nimelt kunstnik Takinada on juba aastaid joonistanud ja valmistanud käsitööna nukke, mida kutsutakse nüüdsest MOT-ideks. Sellele tegelaskujule oli ta mõelnud juurde terve spektri isikuomadusi ja taustaloo. Kunstnik pöördus Kivirähki poole ja tutvustas oma käsitöönukke ning nii hakkaski keerlema kahel loominguinimesel mõttelõng ja peagi valmiski raamat „Tilda ja tolmuingel“.

Suur ja uhke raamatu esmaesitlus toimub 4.mail kell 18.00 Solaris Keskuse Apollos.