Hetkel
vabu kohti

112
/ 233

Tervis ja energia algavad köögist23. oktoober 2017

Vaatamata sellele, et teen enda meelest üpris tervislikke toiduvalikuid ja blenderdan värskeid smuutisid pea igapäevaselt, taban end sel sügisel juba teist korda tõbisena. Lisaks tunnen, kuidas mul lihtsalt ei ole piisavalt energiat. Viimases võib “süüdi” olla ka mu 11-kuune laps, kuid tõtt-öelda olen alati sügisest kevadeni justkui talveunes. Tahaksin seda muuta.

Olen küll võtnud tublisti vitamiine ja püüan võimalikult palju puhata ja värskes õhus liikuda, kuid sellest ei näi piisavat, nii et viimasel ajal on ka minus hakanud tärkama huvi üha enam populaarsust koguvate superfoodide vastu. Goji-marjadest oleme vast kõik kuulnud, kuid väekaid toite kasvab veelgi ja seda ka meie enda kodumaal. Näiteks olen igal sügisel sügavkülma paksult mustikaid täis noppinud, kuid sel aastal jäi mustikasaak nigelaks ja mind huvitab, kuidas ja millega seda puudujääki korvata? Ja kas meie kodumaised saagid üldse suudavad konkureerida kõigi nende supertoitudega, mis poelettidel silme eest kirjuks ajavad? Ja mis need supertoidud õigupoolest on ning kuidas neid enda kööki tuua?

Kõigile neile küsimustele saab vastused juba 28. novembril toimuval Foot Meetup’il, mille raames tuuakse kokku ettevõtted ja inimesed, kellega Solarise Apollo raamatupoes arutletakse, milles peitub toidu vägi, millised on need kõige väekamad toidud ning kus eelistada kohalikku, kus välismaist. Vestlusringis osalevad ka toiduteadlane Raivo Vokk, taimetark Mercedes Merimaa, toitumisnõustaja Kristin Salupuu ning ravimtaimedest rohepulbrite tootja Margit Kirsipuu. Samuti on kohal Paljas Porgand Merilin Taimre, kes andis hiljuti välja retseptiraamatu “Mu süda kuulub pudrule – soolasele ja magusale”, kust leiab 30 tervislikku kaerahelbepudru retsepti.

Nii Merilini putrusid kui ülejäänud väetoitudest inspireeritud erimenüüd saab terve nädalavahetuse vältel maitsta Mademoiselle kohvikus. Blenderi mahla- ja kohvibaarist saab aga kaasa haarata mõne eriti hea supersmuuti. Kõigele lisaks on Solarise Apollo raamatupoes laupäeval kõik tervise- ja kokaraamatud -20% soodushinnaga.

Minul igatahes on kindel plaan nädalavahetusel sammud Solarise keskusesse seada ja koguda teadmisi, kuidas oma menüüsse veidi väge süstida. Ning loomulikult meelitavad mind sinna ka aurav puder ja virgutavad smuutid. Tulge kindlasti teie ka ja astume pikale-pimedale ajale vastu uue energiaga!

Food Meetup täpse ajakava leiab: https://www.facebook.com/foodmeetup/

 

Anna Elisabeth Kaljuvee